
Avnjuter för tillfället en riktigt god lingonpaj. bottnen är lånat fr. Arlaköket men fyllningen har jag ändrat på. Fyllningen är inga exakta mått, utan man får prova sig fram!
Pajbotten:
100 g smör
1/2 dl strösocker
2 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
Fyllning:
2 dl vispgrädde
50 g smör
1 1/2 dl sirap
1 1/2 dl lingon
Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, havregryn och mjöl. Rör ihop till en deg. Tryck ut i en pajform, ca 24 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 8 – 10 min tills den har fått fin färg. Koka upp grädde, smör och sirap i en kastrull. Koka på svag värme ca 10 min. Ta kastrullen från värmen. Häll kolasmeten i pajskalet och strö över lingonen. Ställ i kylen att stelna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar