måndag 13 september 2010

Recept på min lingonpaj


Avnjuter för tillfället en riktigt god lingonpaj. bottnen är lånat fr. Arlaköket men fyllningen har jag ändrat på. Fyllningen är inga exakta mått, utan man får prova sig fram!

Pajbotten:
100 g smör
1/2 dl strösocker
2 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl

Fyllning:
2 dl vispgrädde
50 g smör
1 1/2 dl sirap
1 1/2 dl lingon

Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, havregryn och mjöl. Rör ihop till en deg. Tryck ut i en pajform, ca 24 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 8 – 10 min tills den har fått fin färg. Koka upp grädde, smör och sirap i en kastrull. Koka på svag värme ca 10 min. Ta kastrullen från värmen. Häll kolasmeten i pajskalet och strö över lingonen. Ställ i kylen att stelna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar